rr
رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ارسال گزارش بررسی تخلفات در آزمون سردفتری ۹۷ به دیوان عدالت اداری خبر داد و گفت: این مرجع قضایی باید درباره مقصران و ابطال این آزمون نظر دهد.
به نقل از خبرگزاری تسنیم، آزمون سردفتری اسناد رسمی تیرماه سال 97 پس از وقفهای 11ساله برگزار شد ولی همزمان با اعلام نتایج، موج گسترده اعتراضات به نحوه برگزاری و اعلام نتایج بهراه افتاد.
این حجم متقاضی (پذیرش 950 نفر از بین 75 هزار متقاضی) و سالها برگزار نشدن آزمون سبب شد کسانی که در آزمون موفق نبودند ابهاماتی را در خصوص آزمون مطرح کنند.
اهم ابهامات و اعتراضاتی که داوطلبان به آزمون سردفتری داشتند بهشرح ذیل بود:
1. اعلام نشدن شهرهای محل برگزاری آزمون تا چند روز قبل از روز آزمون که مشکلاتی را برای داوطلبانی که باید به این شهرها سفر میکردند پدید آورد. 2. سپرده نشدن برگزاری آزمون به سازمان سنجش که نهاد قابل اعتماد در برگزاری آزمونها بهشیوه استاندارد است. 3. رعایت نشدن نکات امنیتی در برگزاری آزمون مانند پلمب نبودن دفترچه سؤالات و کدگذاری نشدن دفترچهها. 4. منتشر نشدن دفترچه سؤالات و پاسخنامه رسمی. 5. تأخیر در اعلام نتایج و عدم اطلاعرسانی مناسب در این خصوص. 6. قرار دادن نتایج بر سامانهای ابتدایی و غیراستاندارد که از روز اعلام نتایج تاکنون با قطعیها و اختلال مکرر و طولانی مواجه است و پاسخگو نبودن درخصوص ایرادات این سامانه. 7. عدم انتشار کارنامه، رتبه، تراز و هرگونه اطلاعاتی که تشریحکننده نتیجه علمی داوطلبان باشد. 8. اعلام اسامی برابر با ظرفیت تعیینشده، در حالی که با عنایت به وجود مرحله مصاحبه و گزینش، سازمان قانوناً موظف به اعلام اسامی داوطلبان بیش از ظرفیت بوده است. 9. تغییر در ظرفیت شهرها و حذف یا اضافه شدن برخی شهر در مقایسه با جدول ظرفیتهایی که در زمان ثبتنام از سوی سازمان ثبت منتشر شد بدون صدور اطلاعیه و اصلاحیه. 10. عدم توضیح درباره فرایند جایگزینی افرادی که در مرحله مصاحبه علمی و عقیدتی حذف خواهند شد. 11. پذیرش همزمان چند نفر از اعضای یک خانواده در آزمونی با بیش از 75هزار داوطلب و حدود 950 نفر ظرفیت.
همچنین معترضان معتقد بودند اعلام نتایج بهشیوهای غیرمعمول صورت گرفته و سکوت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باعث ایجاد ابهاماتی برای جامعه حقوقی کشور شده است.
پاسخ سازمان ثبت اسناد و پذیرش وجود برخی نواقص در نرمافزار ثبتنام و اعلام نتایج، منتقدان را قانع و راضی نکرد و آنها همچنان از مجاری مختلف قانونی از جمله دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کشور و مراجع دیگر پیگیر شکایات خود بودند. هرچند دیوان عدالت در بدو امر، درخواست یکی از شاکیان، مبنی بر صدور دستور موقت توقف فرآیند جذب پذیرفتهشدگان را رد کرد.
بهموازات بررسی این پرونده در دیوان عدالت و پیگیری خواسته معترضان در مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی کل کشور نیز با دریافت گزارشهایی در این زمینه، مشغول بررسی ادعاها در زمینه وقوع تخلفات متعدد در برگزاری آزمون سردفتری 97 شد. همچنین گفته میشود در ماههای اخیر، حجتالاسلام رئیسی نیز یک تیم را برای بررسی این موضوع و اعلام نظر، تعیین کرده است.
حال شنیده میشود سازمان بازرسی کل کشور، با بررسی وقوع تخلفات در برگزاری آزمون سردفتری، گزارش نهایی خود را با درخواست ابطال این آزمون به دیوان عدالت اداری ارسال کرده تا این مرجع قضایی درباره آن تصمیمگیری کند.
ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در گفتوگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، ضمن تأیید ارسال گزارش درباره بررسی تخلفات آزمون سردفتری 97 به دیوان عدالت، درباره افرادی که در این زمینه تخلف کردهاند اظهارنظر نکرد.
وارد کردن فیلدهای ستاره دار اجباری است