ماده_۲۱۵ قانون مجازات اسلامى
تبصره ۱ : متضرر از قرار بازپرس يا دادستان يا قرار يا حكم دادگاه مىتواند از تصميم آنان راجع به اشياء و اموال مذكور در اين ماده شكايت كند و طبق مقررات در دادگاههاى جزايى شكايت خود را تعقيب و درخواست تجديدنظر نمايد هرچند قرار يا حكم دادگاه نسبت به امر جزايى قابل شكايت نباشد.
ماده_۱۴۸ قانون آيين دادرسى كيفری
تبصره ۲ : متضرر از تصميم بازپرس يا دادگاه در مورد اشياء و اموال موضوع اين ماده، مى تواند طبق مقررات اعتراض كند، هر چند قرار بازپرس يا حكم دادگاه نسبت به امر كيفرى قابل اعتراض نباشد. در اين مورد، مرجع رسيدگى به اعتراض نسبت به تصميم بازپرس، دادگاه و نسبت به تصميم دادگاه، دادگاه تجديدنظر استان است.
ماده_۴۱۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی:
اگر درخصوص دعوایی، رأیی صادره شود که بهحقوق شخص ثالث خللی وارد آورد و آن شخص یا نماینده او در دادرسی که منتهی بهرأی شده است بهعنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته باشد، میتواند نسبت به آن رأی اعتراض نماید.
ماده_۴۱۸ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب:
درمورد ماده قبل، شخص ثالث حق دارد بههرگونه رأی صادره از دادگاههای عمومی، انقلاب و تجدیدنظراعتراض نماید و نسبت بهحکم داور نیز کسانی که خود یا نماینده آنان در تعیین داور شرکت نداشتهاند میتوانند بهعنوان شخص ثالث اعتراض کنند.
ماده_۴۲۰ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب:
اعتراض اصلی باید بهموجب دادخواست و به طرفیت محکومله و محکومعلیه رأی مورد اعتراض باشد. این دادخواست بهدادگاهیتقدیم میشود که رأی قطعی معترضعنه را صادر کرده است. ترتیب دادرسی مانند دادرسی نخستین خواهد بود.
ماده_۴۲۵ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب:
چنانچه دادگاه پس از رسیدگی، اعتراض ثالث را وارد تشخیص دهد، آن قسمت از حکم را که مورد اعتراض قرار گرفته نقض مینماید واگر مفاد حکم غیرقابل تفکیک باشد، تمام آن الغاء خواهد شد.