کارگاه آموزش داوری در دعوای حقوقی پنجشنبه ۱۷ مرداد با حضور پرشور حقوقدانان ، وکلا قضاوت و کارشناسان دادگستری در مشهد مقدس برگزار شد.
در ابتدا آقای استاد قاضی زاده استاد حقوق جزا ضمن خیر مقدم به حضار به معرفی مختصری از فعالیت های علمی و آموزشی پرداختند و توضیح دادند که داوری حلقه مفقوده نظام قضایی ما که کمتر به آن توجه شده و به صورت تخصصی روی آن تمرکز نشده است؛ اما در دهکده سفید با تشکیل شهر داوری به این امر توجه ویژه ای شده است و این کارگاه نیز در پاسخ به رفع این نیاز شکل گرفته است. در ادامه دکتر معبودی به بیان مطالبی در مورد تمایز رای داوری از نهادهای حقوقی مشابه و اقسام رای داوری پرداختند و آثار رای داوری و نحوه اعتراض به آن را توضیح دادند. ایشان همچنین در مورد گزارش اصلاحی، دستور موقت، ابلاغ رای داوری، دعوای اعتراض ثالث و مرجع صالح رسیدگی مطالبی را بیان نموند.
دکتر معبودی در پایان شرط رونق گرفتن داوری به عنوان یک طریق حل اختلاف را اولا شفاف شدن فرآیند داوری و ثانیاً روشن شدن فرایند ارجاع به داوری در سازمان هایی مثل اتاق بازرگانی یا کانون وکلا دانستند و از داوران خواستند تا در صدور رای نهایت دقت را داشته باشند، تا آرای داوری کمتر در محاکم حقوقی نقض شود و به مرور اعتماد جامعه به داوری جلب شود. ایشان همچنین بیان داشتند که داوری، خصوصی سازی رسیدگی قضایی است و کمک به دستگاه قضایی می باشد.
در بخش دوم کارگاه بعد از پذیرایی و صحبت های انگیزشی استاد ذاکر در خصوص تلاش برای اجرای عدالت و احقاق حق ، آقای دکتر پرتوی زاده دعوت به سخنرانی شدند.
دکتر پرتویی زاده دبیر شورای عالی داوری قوه قضاییه و عضو گروه آموزش داوری به بیان نکاتی در خصوص فن بیان و فنون مذاکرات در داوری پرداختند و به حضار توصیه کردند که حتماً در خصوص آداب و تشریفات داوری مثل دادگاه برنامه آموزشی و کار آموزی برای خود داشته باشند تا شاهد رشد و موفقیت خود باشند. در پایان عکس یادگاری با استادان گرفته شد و به حضار در کارگاه گواهینامه شرکت در کارگاه تقدیم گردید.