1397/07/07
جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضاء در سال 1397 نیمه مهرماه آغاز خواهد شد. بر این اساس سامانه ثبت نام اینترنتی جذب اختصاصی، از روز سه شنبه مورخ 97/7/17 بر روی سایت معاونت منابع انسانی قوه قضائیه به نشانی www.qazahrm.ir قرار خواهد گرفت. لذا از کلیه داوطلبان واجد شرایط و علاقمند به شرکت در آزمون مذکور، دعوت به عمل می آید، ضمن مطالعه دقیق شرایط و ضوابط ثبت نام، در مهلت مقرر نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
داوطلبان، می بایست با مراجعه به سامانه مذکور و پرداخت هزینه ثبت نام به مبلغ 1.000.000 ریال بصورت اینترنتی، نسبت به تکمیل مراحل ثبت نامی اقدام و در پایان، کد رهگیری ثبت نام را دریافت و نزد خود نگهداری نمایند. فرایند ثبت نام، تا قبل از دریافت کد رهگیری ناقص و بلااثر است. لازم به ذکر است وجه پرداختی به عنوان هزینه ثبت نام، به هیچ عنوان مسترد نخواهد شد و لذا لازم است داوطلبان در ثبت نام و پرداخت هزینه دقت لازم به عمل آورند.
تذکر مهم: داوطلبانی که سابقه قبولی در مصاحبه علمی آزمون های گذشته (اعم از جذب عمومی، اختصاصی، مناطق محروم، شورای حل اختلاف و ....) داشته باشند و پرونده ایشان در مراحل مختلف از جمله آزمون شخصیت، گزینش و کارآموزی در جریان باشد، حق ثبت نام و شرکت در این فرایند را نخواهند داشت و چنانچه داوطلبی برخلاف این مقرره اقدام نماید، ثبت نام وی کأن لم یکن تلقی می گردد و وجه پرداختی به هیچ عنوان به وی مسترد نخواهد شد.
مهلت ثبت نام از تاریخ شروع ثبت نام به مدت 10 روز خواهد بود و در روز پنج شنبه مورخ 97/7/28 پایان می پذیرد و این مهلت، تمدید نخواهد شد. تأکید می گردد ثبت نام، صرفاً به صورت اینترنتی و در مهلت مقرر صورت خواهد پذیرفت. (تذکر مهم: به داوطلبان اکیداً توصیه می شود ثبت نام خود را به روزهای پایانی مهلت موکول نکنند.)
لازم به ذکر است، به ثبت نام های اشتباه ترتیب اثر داده نمی شود و هزینه پرداختی در این موارد، به هیچ وجه مسترد نخواهد شد. همچنین، چنانچه فقدان شرایط داوطلب در هر یک از مراحل استخدامی معلوم شود، روند پیگیری پرونده بلافاصله متوقف خواهد شد.
شرایط ثبت نام
شرایط عمومی لازم برای ثبت نام عبارتند از:
1. تابعیت اصلی ایران
2. اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام، ایمان و عدالت
3. التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه و عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب، سازمانها و گروههای غیرقانونی یا هواداری از آنها، مگر در صورت احراز توبه
4. طهارت مولد
5. داشتن سلامت جسمی، روانی و شخصیتی لازم برای انجام کار قضایی
6. نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر
7. حسن شهرت، اخلاق و امانتداری
8. عدم اعتیاد به دخانیات، مواد مخدر و روانگردان
9. داشتن کارت پایان خدمت سربازی یا برخورداری از معافیت های قانونی و یا عدم غیبت در خصوص مشمولان (برای آقایان)
10. داشتن حداقل 22 و حداکثر 40 سال تمام در روز ثبتنام
شرایط اختصاصی برای داوطلبان دانشگاهی و حوزوی به شرح زیر است:
الف- شرایط داوطلبان دانشگاهی:
داوطلبان با مدارک تحصیلی دانشگاهی، مشروط به قرار گرفتن در هر یک از گروه های 9گانه آتی الذکر می توانند در مصاحبه علمی جذب اختصاصی شرکت نمایند. این موارد، حصری و غیر قابل تفسیر هستند و لذا لازم است داوطلبان قبل از مطالعه آن ها به تذکرات زیر توجه فرمایند:
• دورههای تحصیلی مجازی، غیرحضوری، نیمه حضوری و الکترونیک خارج از شمول این مقررات هستند. داوطلبان فارغ التحصیل در دوره های شبانه (نوبت دوم) و آموزش محور منعی برای ثبت نام ندارند.
• گروه بندی دانشگاه ها به این صورت است:
دانشگاه های گروه اول عبارتند از: دانشگاه امام صادق(ع) - دانشگاه تربیت مدرس - دانشگاه تهران - پردیس فارابی دانشگاه تهران - دانشگاه شهیدبهشتی(ره)- دانشگاه شیراز - دانشگاه علامه طباطبایی(ره) - دانشگاه فردوسی مشهد - دانشگاه علوم قضایی- دانشگاه مفید قم
دانشگاه¬های گروه دوم عبارتند از: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز - دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین - دانشگاه کاشان - دانشگاه تبریز - دانشگاه شاهد - دانشگاه شهید باهنر(ره) کرمان - دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه مازندران (بابلسر) - دانشگاه بوعلی سینا همدان - دانشگاه خوارزمی تهران - دانشگاه شهیدمطهری(ره) - دانشگاه گیلان - دانشگاه علوم اسلامی رضوی - دانشگاه اصفهان - دانشگاه قم
تذکر 1: دانشگاه ها و پردیسهای دانشگاهی احصاء نشده مشمول گروبندی فوق نیستند.
تذکر 2: در مورد واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی لازم به ذکر است، صرفاً واحد واقع در تهران این دانشگاه مشمول گروه بندی مذکور (گروه دوم) است و لذا واحدهای علوم و تحقیقات سایر شهرستانها خارج از موضوع این مقررات هستند ولو اینکه مدرک تحصیلی از واحد علوم و تحقیقات تهران صادر شده باشد.
گروه های 9گانه واجد شرایط شرکت در مصاحبه علمی (دانشگاهی) به این شرح می باشند:
1. دانشآموختگان کارشناسی حقوق از دانشگاههای گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل 16
2. دانشآموختگان کارشناسی حقوق از دانشگاههای گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل 17
3. دانشآموختگان کارشناسی ارشد حقوق در هر یک از گرایشها از دانشگاههای گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل 16 و مدرک کارشناسی حقوق، فقه و حقوق یا الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی
4. دانشآموختگان کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در هر یک از گرایشها از دانشگاههای گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل 16
5. دانشآموختگان کارشناسی ارشد حقوق در هر یک از گرایشها از دانشگاههای گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل 17 و مدرک کارشناسی حقوق
6. دانشآموختگان کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در هر یک از گرایشها از دانشگاههای گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل 17
7. دانشآموختگان و دانشجویان دکتری تخصصی در هر یک از گرایش های رشته حقوق، فقه و حقوق و رشته الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی، منوط به داشتن مدرک کارشناسی در یکی از رشته های مذکور
8. رتبههای اول تا دهم آزمون وکالت کانونهای استانی و رتبههای اول تا پنجاهم آزمون سراسری مرکز امور مشاوران و وکلای قوه قضائیه و آزمون وکالت کانون مرکز، به تأیید مراجع مربوط
9. وکلا و مشاوران پایهیک دادگستری، مشروط به داشتن پنج سال سابقه کار متوالی و مؤثر به عنوان وکیل یا مشاور پایهیک دادگستری، به تأیید کانون یا مرکز مربوط
تبصره: در مورد بندهای 8 و 9 اخذ تأییدیه از مرجع ذیصلاح و ارائه آن در روز مصاحبه علمی، برای شرکت در جلسه مصاحبه علمی ضروری است. در غیر اینصورت مجوز شرکت در جلسه مذکور صادر نخواهد شد..
ب- شرایط داوطلبان حوزوی:
داوطلبان دارای مدارک تحصیلی حوزوی (یا حوزوی و دانشگاهی به صورت توأمان)، مشروط به قرار گرفتن در هر یک از گروه¬های 4گانه آتی الذکر می توانند در مصاحبه علمی جذب اختصاصی شرکت نمایند. این موارد، حصری و غیر قابل تفسیر هستند و لذا لازم است داوطلبان قبل از مطالعه آن ها به تذکرات زیر توجه فرمایند:
• منظور از دانش آموخته، دارنده مدرک علمی معتبر از مرجع ذیصلاح است. فرم ارزیابی و مدرک استخدامی جایگزین مدرک تحصیلی نیستند و مقبول، واقع نمی شوند.
• تأکیداً لازم به ذکر است، برای دانش اموختگان سطوح 3 و 4 دارا بودن مدرک علمی معتبر الزامی است و صرف ارائه گواهی اتمام پایه (بدون ارائه پایان نامه) کافی نیست.
گروه های 4گانه واجد شرایط شرکت در مصاحبه علمی (حوزوی) به این شرح می باشند:
1. دانشآموختگان سطح دو، منوط به داشتن مدرک کارشناسی حقوق با حداقل معدل 16 مدرک کارشناسی
2. دانشآموختگان سطح دو در گرایش حقوق و قضاء اسلامی، منوط به داشتن حداقل معدل 16
3. دانشآموختگان سطح سه در گرایشهای فقه و اصول و یا حقوق و قضاء اسلامی
4. دانشآموختگان سطح چهار در گرایشهای فقه و اصول و یا حقوق و قضاء اسلامی
** مصاحبه تشخیصی:
داوطلبان دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی و حوزوی، مشروط به قرار گرفتن در هر یک از گروه های 2گانه آتی الذکر می توانند در مصاحبه تشخیصی جذب اختصاصی شرکت نمایند. در مصاحبه تشخیصی، محوریت با بررسی و ارزیابی سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی داوطلب است. لذا لازم است داوطلبان واجد شرایط، در روز مصاحبه، شرحی از سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی (رزومه) خود را به انضمام مدارک مربوط (از جمله پایان نامه، مقالات و ...) به همراه داشته باشند.
گروه های 2گانه واجد شرایط شرکت در مصاحبه تشخیصی به این شرح می باشند:
1. دانشجویان و دانش آموختگان دکتری تخصصی در گرایش های «حقوق خصوصی» و «حقوق جزا و جرم شناسی» از دانشگاهای گروه اول یا دوم، مشروط به دارا بودن مدرک کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد گرایش های مذکور از دانشگاه های گروه اول یا دوم
2. دارندگان مدرک سطح سه یا چهار، مشروط به داشتن مدرک کارشناسی حقوق
زمان مصاحبه علمی
مصاحبه علمی ثبت نام کنندگان از آبان ماه 1397 آغاز خواهد شد. زمان دقیق مصاحبه علمی هر داوطلب به موجب تماس تلفنی ابلاغ خواهد شد.
تذکر: زمان مصاحبه علمی یکبار تعیین و ابلاغ می گردد و امکان تغییر آن وجود ندارد. عدم پاسخگویی به تلفن همراه در 2 نوبت به منزله انصراف از شرکت در مصاحبه علمی است.
مکان مصاحبه علمی:
مصاحبه هادر دو محل به نشانی های زیر برگزار می شود. محل برگزاری مصاحبه هر داوطلب در تماس تلفنی به وی اعلام می شود.
الف- تهران، خیابان حافظ، تقاطع خیابان سمیه، روبروی دانشگاه امیرکبیر، معاونت منابع انسانی قوه قضائیه، طبقه نهم
ب- قم، بلوار 15 خرداد، بعد از پمپ بنزین، نبش خیابان سعدی، مرکز آموزش قوه قضائیه، طبقه همکف
مواد امتحانی مصاحبه علمی:
1. داوطلبان دانشگاهی:
- بخش حقوقی: حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی
- بخش جزایی: حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی و آیین دادرسی کیفری
2. داوطلبان حوزوی:
برادران: 1- اصول فقه: جلد 1 کفایه الاصول (از ابتدای کتاب تا پایان المقصد الخامس) 2- متون فقه: بیع مکاسب
خواهران: 1- اصول فقه: الحلقه الثانیه شهید صدر 2- متون فقه: 15 کتاب از شرح لمعه شامل: «قضاء، شهادت، متاجر، دین، رهن، ضمان، صلح، اجاره، وکالت، شفعه، وصایا، نکاح، حدود، قصاص و دیات»
تبصره: داوطلبان حوزوی مشمول بند 10 (دارندگان مدرک سطح 2 حوزوی و کارشناسی حقوق با معدل 16 و بالاتر) و همچنین دارندگان مدارک سطوح 2، 3 و 4 حقوق و قضاء علاوه بر منابع حوزوی فوق به سؤالات حقوقی (حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی) و سؤالات جزایی (حقوق جزای عمومی و اختصاصی و آیین دادرسی کیفری) نیز پاسخ خواهند داد.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده در روز مصاحبه علمی:
1. اصل و تصویر کارت ملی
2. اصل شناسنامه و تصویر تمام صفحات آن
3. مدارک تحصیلی (سطح 2 یا کارشناسی و بالاتر)
4. گواهی اشتغال به تحصیل برای داوطلبان در حال تحصیل
5. گواهی لازم از کانون وکلاء دادگستری یا مرکز امور مشاوران و وکلاء قوه قضائیه برای وکلا و نفرات برتر آزمون¬های وکالت
تذکر 1: همه مدارک می بایست در قطع A4 تهیه و تحویل شوند.
تذکر 2: در صورت نقص مدارک در روز مصاحبه علمی از تشکیل پرونده ممانعت به عمل خواهد آمد و داوطلب حق شرکت در مصاحبه علمی را نخواهد داشت.
پایگاه خبری داداستان
2018-9-29