وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
موسسه آموزش عالی آزاد اندیشه سازان ( داداِستان)
نمود تخصص در حوزه حقوق یکی از اهداف عالیه ماست

آزمون وکالت , اخبار حقوقی

جزییات دریافت و رفع نقص کارت آزمون وکالت منتشر شد.

1399/12/13

اطلاعيه سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ كشور درباره‌ تاريخ پرينت كارت، محل رفع نقص كارت و زمان‌ برگزاري آزمون پذيرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت كانونهاي وكلاي دادگستري ايران سال 1399


ادامه مطلب

بیانیه کانون وکلای دادگستری مرکز در ارتباط با قانون اصلاح مواد ١ و ٧ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ٤٤

1399/12/11

ادامه مطلب

مصاحبه دکتر جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درمورد لغو یا عدم لغو آزمون وکالت1399

1399/12/06

رئیس کانون وکلای مرکز: فعلاً تصمیمی مبنی بر لغو آزمون وکالت ابلاغ نشده است


ادامه مطلب

مجازاتی جدید برای وکلای دادگستری در لایحه جدید بودجه

1399/12/04

ادامه مطلب

طرح وکالت اصلاح شد

1399/11/18

طرحی که وکالت را «کسب و کار» تلقی می‌کند برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح شد

ادامه مطلب

فراخوان ثبت نام جهت شرکت در آزمونهای شفاهی مركز وکلا

1399/10/25

ادامه مطلب

قانونی برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون

1399/09/23

آزمون وکالت یکی از دغدغه های جدی فارغ التحصیلان رشته حقوق است، با این حال عده زیادی هم هستند که بدون آزمون موفق به دریافت پروانه وکالت می شوند.

در حالی که ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان جوان رشته حقوق از سوی برخی مسوولان و نمایندگان مجلس به عنوان یکی از اهداف ارائه طرح ها و برنامه های مختلف مطرح می شود، همه ساله عده ای که کم هم نیستند و عمدتا در سنین بالا و بازنشستگی هستند بدون شرکت در آزمون وکالت پروانه وکالت دریافت می کنند.

ماده ۸ مسیر قانونی دریافت پروانه وکالت بدون آزمون
کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور طبق مادۀ ۸ اصلاحی ۱۳۷۳ لایحه قانونی استقلال کانون وکلا ملزم هستند به افراد مشمول بندهای چهارگانه ذیل این ماده بدون شرکت در آزمون، پروانه وکالت بدهند.

با توجه به حکم صریح قانون، کانون های وکلای دادگستری راهی برای خودداری از اعطای پروانه وکالت به این افراد ندارند و در صورت خودداری این افراد می توانند با شکایت به دادگاه عالی انتظامی قضات الزام هیات مدیره کانون وکلا به صدور پروانه وکالت را بخواهند.

چرا مجلس شورای اسلامی ماده ۸ را اصلاح نمی کند ؟
در حالی که برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی دغدغه خود را تسهیل اخذ پروانه وکالت و اشتغال فارغ التحصیلان جوان عنوان می کنند، ولی در این سال ها هیچ اقدامی برای اصلاح این ماده و اختصاص معادل این ظرفیت از ورودی های بدون آزمون به حرفه وکالت به فارغ التحصیلان جوان انجام نداده اند.

بارها در گوشه و کنار از تعبیر «تعارض منافع» به منظور القای مخالفت کانون های وکلای دادگستری با ورود جوانان به حرفه وکالت استفاده می شود، در حالی که کانون های وکلای دادگستری اختیار و تاثیر کمرنگی در تعیین ظرفیت و یا گزینش داوطلبان حرفه وکالت دارند.


تعارض منافع نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده ۸
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به موجب بند ج ذیل ماده ۸ مذکور می توانند پس از گذراندن یک دوره نمایندگی مجلس و با داشتن مدرک کارشناسی حقوق یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم و ۵ سال سابقه کار قضایی پروانه وکالت دریافت کنند.

بنا بر این خود نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در قبال موضوع ورود بدون آزمون افرادی که هیچیک مصداق افراد جویای کار نیستند دارای تعارض منافع جدی هستند.

شاید تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی که با استفاده از بند ج ماده ۸ وارد حرفه وکالت می شوند قابل توجه نباشد، ولی اصلاح نشدن ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکالت موجب شده است تا سالانه عده بسیار زیادی از قضات بازنشسته یا مستعفی و کارمندان بازنشسته بتوانند با استفاده از بند های دیگر این ماده وارد حرفه وکالت بشوند.

ظرفیت اشغال شده توسط متقاضیان ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلا
دکتر عیسی امینی رییس سابق کانون وکلای دادگستری مرکز پیش تر اعلام کرده بود که سالانه حدود ۳۶۰۰ قاضی بازنشسته از طریق ماده ۸ قانون وارد حرفه وکالت می شوند.

به این تعداد باید عده کارمندان بازنشسته سمت های حقوقی ادارات دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح (مشمولان بند دال)، که بخش عمده متقاضیان را تشکیل می دهند نیز افزود.

مادۀ ۸ اصلاحی ۱۳۷۳ لایحه قانونی استقلال کانون وکلا :
باشخاص زیر پروانه وکالت درجه اول از طرف کانون وکلاء داده میشود:

‌الف – بکسانیکه دارای دهسال متوالی یا پانزده سال متناوب سابقه خدمات قضائی بوده و لااقل پنج سال ریاست یا عضویت دادگاه داشته باشد‌ و سلب صلاحیت قضائی از آنها از طرف دادگاه عالی انتظامی قضات نشده باشد.

ب – کسانیکه دارای دانشنامه لیسانس بوده و ۵ سال سابقه خدمات قضائی داشته باشند و سلب صلاحیت قضائی از طرف دادگاه عالی انتظامی از‌آنها نشده باشد.

ج – نمایندگان مجلس شورای اسلامی با گذراندن یک دوره کامل نمایندگی که دارای لیسانس قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه‌علمیه قم و ۵ سال سابقه کار قضائی در محاکم باشند.

د – کلیه کسانیکه دارای لیسانس حقوق قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل ۵ سال سابقه کار متوالی یا ۱۰ سال ‌متناوب در سمتهای حقوقی در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجرای این قانون با داشتن سی سال‌ سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی.

تبصره۱ – کسانیکه دارای دانش نامه لیسانس بوده و دو سال سابقۀ خدمت قضائی داشته باشند از انجام دوره کارآموزی معاف میباشند. ولی در این ‌مورد مدت انتظار خدمت از لحاظ اخذ پروانۀ وکالت جزء خدمت محسوب نمیشود.

تبصره ۲ – کانون ملزم است در مورد تقاضاهای پروانه کارآموزی یا وکالت ظرف مدت شش ماه اتخاذ تصمیم نماید. ‌

 

ادامه مطلب

کارگاه جرائم رایانه ای / مجید قاضی زاده

1399/09/11

تدریس و بررسی جرائم رایانه ای

استاد قاضی زاده

ادامه مطلب

تدریس قانون کاهش مجازات حبس تعزیری 99 / مجید قاضی زاده

1399/09/11






ادامه مطلب

تعداد داوطلبان آزمون وکالت ۹۹ چند نفر است؟

1399/09/08

در پایان هفته گذشته تصویر نامه‌ای که ظاهرا در پاسخ به استعلام رییس سازمان سنجش از سوی معاون وزیر بهداشت نوشته شده، در فضای مجازی منتشر شد. گرچه نهایتاً اصالت این نامه از سوی مراجع رسمی تایید یا تکذیب نشد، اما چنانچه فرض را بر صحت نامه و مندرجات آن قرار دهیم تعداد ثبت‌نام‌کنندگان آزمون وکالت ۹۹ در این متن ۸۱ هزار و ۵۰۸ نفر اعلام شده است.

ادامه مطلب

22 اسفند زمان جدید ازمون وکالت 1399

1399/09/08

ادامه مطلب

برگزاری آزمون وکالت ۹۹ به تعویق افتاد

1399/09/08

دکتر جعفر کوشا، رییس اسکودا، در لایو اینستاگرامی خود از مخالفت ستاد کرونا با برگزاری آزمون کارآموزی وکالت در تاریخ ۲۸ آذر خبر داد.

ادامه مطلب

آیا برگزاری آزمون وکالت ۹۹ در روز ۲۸ آذر ممکن است ؟

1399/09/06

در حالی که ۲۸ آذر به عنوان روز برگزاری آزمون وکالت ۹۹ اعلام شده است، ولی با توجه به محدودیت های شدید اعمال شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در اکثر نقاط کشور، برگزاری آزمون در زمان مقرر در هاله ای از ابهام قرار دارد.

اسکودا به عنوان متولی برگزاری آزمون وکالت، در آگهی ثبت نام آزمون وکالت ۹۹ روز جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۹ را به عنوان روز برگزاری این آزمون در مراکز استان های سراسر کشور تعیین و اعلام کرده است.

با این وجود با توجه به اعمال محدودیت های کرونایی شدید از روز شنبه اول آذر ۱۳۹۹ برای مدت نامعلوم، برگزاری آزمون وکالت ۹۹ در زمان تعیین شده در هاله ای از ابهام قرار گرفته است و داوطلبان با پرسش های زیادی در این باره مواجه هستند.
اجرای «طرح جامع اعمال محدودیت‌های پویا در مقابله با کرونا»

رییس جمهور ۲۶ آبان ۱۳۹۹ از اعمال محدودیت های شدیدی برای کنترل آنچه موج سوم شیوع بیماری کرونا خوانده می شود و اجرای «طرح جامع اعمال محدودیت‌های پویا در مقابله با کرونا» از روز شنبه اول آذرماه خبر داد.

رییس جمهور در مورد مدت اجرای این طرح گفت: از شنبه هفته آینده یعنی اول آذر طرحی اجرا می‌شود که مربوط به کل کشور است و البته در هر شهر بنا بر اقتضائات آن شهر اجرا می‌شود و کلیت آن تا پایان کرونا ادامه خواهد داشت.

بر این اساس و با توجه به وضع ناگوار شیوع بیماری در کشور، شاید پایان نزدیکی برای اجرای این طرح قابل تصور نباشد.
محدودیت تردد بین شهری


ادامه مطلب

نظر رییس کانون وکلا درمورد تعویق آزمون وکالت 1399 اسکودا

1399/09/05

ادامه مطلب

تعویق آزمون وکالت ، آری یا نه

1399/09/04

مسئولان کانون‌های وکلا: سازمان سنجش درباره برگزاری آزمون وکالت از ستاد کرونا استعلام کرده است


ادامه مطلب


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


فرم عضویت در سامانه های اطلاعاتی رایگان داداِستان

وارد کردن فیلدهای ستاره دار اجباری است

CAPTCHA code