وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
موسسه آموزش عالی آزاد اندیشه سازان ( داداِستان)
نمود تخصص در حوزه حقوق یکی از اهداف عالیه ماست

آزمون وکالت , اخبار حقوقی

تاریخ ثبت نام و برگزاری آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد

1402/07/09

زمان ثبت نام و برگزاری آزمون دکتری ۱۴۰۳ از سوی سازمان سنجش اعلام شد.

به گزارش داداستان، آزمون دکتری ۱۴۰۳ در عصر جمعه مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۴ برگزار خواهد شد.

 ثبت نام این آزمون از اواخر مهرماه ۱۴۰۲ آغاز می‌شود.

زمان ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۳

ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۳ از ۳۰ مهر تا ۶ آبان از طریق سایت سازمان سنجش آغاز خواهد شد. کلیه داوطلبان آزمون دکتری دوره‌های روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و نیز دانشگاه آزاد اسلامی در زمان ثبت نام آزمون دکتری لازم است با در نظر داشتن شرایط ثبت نام دکتری نسبت به ثبت نام جهت شرکت در آزمون اقدام کنند.

گرایش‌های رشته حقوق در آزمون دکتری ۱۴۰۳

گرایش‌های رشته حقوق در آزمون دکتری ۱۴۰۳ عبارتند از: حقوق عمومی،‌ حقوق جزا و جرم‌شناسی، فقه و حقوق جزا، حقوق بین‌الملل عمومی، حقوق خصوصی، فقه و حقوق خصوصی، حقوق، حقوق نفت‌وگاز و حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی.

ادامه مطلب

سوالات آزمون وکالت

1402/07/08

سوالات آزمون وکالت سال 83 تا 1402 به همراه پاسخنامه



کارگاه رمزنگاری حقوق جزا - صد در صد رایگان  استاد مجید قاضی زاده - وکالت


سوالات آزمون وکالت سال 83 تا 1402 به همراه پاسخنامه

  شما می توانید از طریق لینک های زیر به سوالات و پاسخ آزمون های وکالت سال 83 تا 1402 دسترسی داشته باشید:


ادامه مطلب

شروع ثبت نام آزمون کارشناسی رسمی دادگستری قوه قضاییه ۱۴۰۲

1402/06/30

 ثبت نام آزمون کارشناسی رسمی دادگستری قوه قضاییه ۱۴۰۲ از امروز ۲۹ شهریور آغاز شد.

به گزارش داداستان، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوۀ قضائیه، در اجرای بند «ب» ماده ۴ آئین نامه اجرایی ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی مصوب ۱۳۹۷/۱۱/۲۹و طبق تبصره یک ماده ۴ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۱۴۰۰/۱۲/۲۴مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۲ نسبت به برگزاری آزمون کارشناسان رسمی اقدام می نماید.

بر این اساس متقاضیان اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری جهت شرکت در آزمون سراسری کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۲ می توانند از روز چهارشنبه به تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۲۹لغایت روز چهارشنبه به تاریخ ۱۴۰۲/۰۷/۰۵ بامراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org نسبت به دریافت و مطالعه دقیق دفترچه راهنما از آن درگاه و ثبت نام در این آزمون اقدام نمایند.

این آزمون  در روز جمعه به تاریخ ۱۴۰۲/۰۸/۱۲ برگزار خواهد شد.

هزینه ثبت‌نام در این آزمون ۶۰۰ هزار تومان است و داوطلبان باید حتما شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام را داشته باشند.


                        
     جهت مشاهده و دانلود دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون کلیک کنید 
                      جهت ثبت نام در آزمون کارشناس رسمی قوه قضاییه کلیک کنید


ادامه مطلب

کارگاه فنون موفقیت در وکالت 1403 برگزار شد

1402/06/29

کارگاه فنون موفقیت در وکالت 1403 به صورت آنلاین در سراسر کشور  با رضایت بیش از 90 درصدی دانش پذیران برگزار شد.

 این کارگاه به صورت هدیه ویژه متقاضیان آزمون وکالت 1403 روز سه شنبه 28 شهریور ماه  همراه با اعطای هدیه و اعلام تخفیفات ویژه دور تفصیلی برگزار شد.

در این کارگاه آموزشی  استاد مجید قاضی زاده به آموزش حقوق جزا به شیوه رمزنگاری و تصویر سازی و بیان نحوه مطالعه و برنامه ریزی برای آزمون وکالت 1403 پرداخت.



ادامه مطلب

ثبت نام ازمون کارشناسان رسمی دادگستری آغاز شد

1402/06/29

آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسی رسمی قوه قضاییه ۱۴۰۲ از امروز

ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری در تمامی رشته‌ها از  امروز ۲۹شهریور آغاز می‌شود.

به گزارش داداستان به نقل از میزان، حسن عبدلیان پور از آغاز ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری در کلیه رشته‌ها خبر داد و گفت: ثبت نام این آزمون از ۲۹شهریور ماه آغاز و تا تاریخ ۵ مهر ادامه دارد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ادامه داد: داوطلبان با مراجعه به درگاه اینترنتی سازمان سنجش و آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org ضمن مطالعه دفترچه راهنما و اطلاع از شرایط نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

لاذم به ذکر است  زمان  برگزاری این آزمون متعاقبا اعلام خواهد شد.

ادامه مطلب

ریز و درشت کارنامه قبولی آزمون وکالت

1402/06/22

در گزارش پیش رو در تلاش هستیم تا ریز و درشت اطلاعات کارنامه آزمون وکالت ۱۴۰۲ را بررسی کنیم تا دانش پذیران بتوانند اطلاعات کافی را در این خصوص بدست بیاورد. 

کارنامه آزمون وکالت ۱۴۰۲ علاوه بر اطلاعات فردی داوطلب شامل چند بخش است:

۱- سهمیه:

داوطلبان آزمون وکالت به طور کلی دارای یکی از دو سهمیه آزاد یا ایثارگران هستند.

افرادی که واجد شرایط قانونی مذکور در آگهی آزمون وکالت ۱۴۰۲ باشند، در سهمیه ایثارگران قرار می گیرند و سایر داوطلبان در سهیمه آزاد هستند.

۲- کانون:

در این قسمت نام کانون وکلای دادگستری که موقع ثبت نام در آزمون آن را انتخاب کرده اید درج شده است، با توجه به استقلال کانون های وکلای دادگستری از یکدیگر، امور مربوط به پذیرش هر کانون توسط خودش انجام می شود و اقلا در این مرحله امکان تغییر کانون محل پذیرش وجود ندارد.

۳- نمره کل تراز نهایی:

عدد درج شده در این قسمت، نمره تراز شده داوطلب در سطح کشور است. نمره تراز جایگاه نمره داوطلب را نسبت به توزیع متوازن همه نمرات داوطلبان شرکت کننده در آزمون نشان می دهد.

۴- حد نصاب در سهمیه:

عدد درج شده در این قسمت، حداقل نمره ترازی است که اگر داوطلب هر یک از سهمیه های ایثارگران یا آزاد کسب کرده باشد، پذیرفته شده محسوب خواهد شد.

این عدد در کارنامه همه داوطلبان سهمیه آزاد برابر ۷۰٪ نمره تراز یک درصد برتر آزمون و همه داوطلبان سهمیه ایثارگران برابر ۶۰٪ درصد نمره تراز یک درصد برتر آزمون و یکسان است.

۵- رتبه در کشور و سهمیه:

عدد درج شده در این قسمت، رتبه داوطلبان میان همه داوطلبان در سهمیه خودش را نشان می دهد، یعنی رتبه داوطلبان سهمیه آزاد را در میان همه داوطلبان سهمیه آزاد و رتبه داوطلبان سهمیه ایثارگران را در میان همه داوطلبان سهمیه ایثارگران نشان می دهد.

۶- وضعیت:

در این قسمت، وضعیت داوطلب از حیث داراشدن حدنصاب مقرر برای قبول شدن در آزمون درج شده است.

چه کسانی در آزمون وکالت ۱۴۰۲ قبول شده اند ؟

اگر در قسمت وضعیت کارنامه با رنگ سبز نوشته شده باشد «شما دارای حدنصاب آزمون می باشید»، به معنی قبول شدن داوطلب در آزمون است.

طبق قانون تسهیل صدور مجوزها، هر داوطلبی که حد نصاب نمره را کسب کند، قبول شده محسوب می شود و برای انجام سایر مراحل پذیرش دعوت خواهد شد.

ادامه مطلب

شورای حل اختلاف اصلاح شد

1402/06/22

نمایندگان مجلس به منظور تامین نظر شورای نگهبان، ایرادات این شورا را در لایحه شورای حل اختلاف برطرف کردند.

به گزارش داداستان، نمایندگان در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۲ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه شورای حل اختلاف اعاده شده از شورای نگهبان، جهت تامین نظر این شورا، با اصلاحات این لایحه موافقت کرده و مواد اصلاحی بدین شرح است.

ماده ۴- قوه قضائیه مکلف است حداکثر ظرف یک‌سال از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، در هر حوزه‌ قضائی شهرستان، شعبه یا شعبی از دادگاه‌ها را تحت مدیریت و نظارت رئیس آن حوزه قضائی به عنوان دادگاه صلح تعیین ‌کند.

در حوزه قضائی بخش، وظایف و اختیارات و صلاحیتهای دادگاه صلح می‌تواند برعهده دادگاه بخش باشد که براساس احکام این قانون رسیدگی می‌کند.

ریاست و نظارت دادگاههای صلح و شوراهای حل اختلاف در استان بر‌اساس آیین‌نامه ماده (۴۶) این قانون تعیین می‌شود.

ماده ۵ مکرر- قوه قضائیه می‌تواند برای اجرای این قانون حداکثر ده هزار نفر نیروی انسانی لازم را ظرف پنج سال از میان اشخاص واجد شرایط استخدام از طریق آزمون عمومی و تخصصی به‌صورت پیمانی یا قراردادکارمعین به کارگیری نماید. کارکنان تمام وقت شورای حل‌اختلاف (اعم از اعضا یا سایر کارکنان) که تا تاریخ بیست و نهم اسفندماه سال ۱۴۰۱، در شوراها مشغول به‌کار شده‌اند، در اولویت استخدام هستند، اولویت‌های استخدام براساس معیارهای توانمندی، سوابق همکاری، تخصص، مدرک تحصیلی و حُسن رفتار، در آیین‌نامه‌ای که ظرف سه‌ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون به‌تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد، تعیین می‌شود.

تبصره ۱– ….

تبصره ۵- از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، عضویت جدید در شوراهای حل‌اختلاف افتخاری، داوطلبانه و تبرعی بوده و هرگونه استخدام و بکارگیری اعضای جدید تحت هر عنوان در شوراها و پرداخت هرگونه حق بیمه برای آنها ممنوع است. مرکز می‌تواند صرفاً به تناسب فعالیت آنها از ایشان تقدیر به‌عمل آورد.

ماده۱۱- صلاحیت‌های دادگاه صلح به‌شرح زیر است:

۱– …

۱۱– دعاوی اصلاح شناسنامه، استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی(به استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است)، الزام به اخذ پایان‌کار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام.

تبصره ۲ این ماده حذف شد.

تبصره ۳- دادگاه صلح با رضایت طرفین، پرونده را برای حصول سازش به عضو یا اعضای شورا که در دادگاه مستقر می‌باشند یا شعبه شورای حل‌اختلاف یا  میانجیگری ارجاع می‌دهد. چنانچه حداکثر ظرف دو ماه موضوع منتهی به سازش شود، مراتب صورتجلسه و جهت اتخاذ تصمیم به قاضی دادگاه صلح اعلام می‌شود تا طبق مقررات اقدام کند. در صورت عدم حصول سازش، قاضی دادگاه صلح مطابق قانون، به موضوع رسیدگی کرده و مبادرت به صدور رأی می‌نماید.

تبصره ۵- در صورت حدوث اختلاف بین دادگاههای صلح و همچنین سایر مراجع قضائی و غیرقضائی به‌ترتیب زیر اقدام می‌شود:

الف- در مورد دادگاههای صلح واقع در حوزه‌های قضائی شهرستان‌های یک استان و نیز اختلاف بین دادگاه صلح با دادسراها یا دادگاههای حقوقی یا کیفری یا بخش حوزه قضائی یک استان، حل‌اختلاف با دادگاه تجدیدنظر آن استان است.

ب- در مورد دادگاههای صلح واقع در حوزه‌های قضائی دو استان و نیز اختلاف بین دادگاه صلح و دادسراها یا دادگاههای حقوقی یا کیفری یا بخش حوزه قضائی دو استان، حل‌اختلاف با شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استانی است که مرجع قضایی آن استان آخرین قرار عدم صلاحیت را صادر نموده است.

همچنین سرفصل سوم به عبارت ترتیب رسیدگی و اقدامات سازشی تغییر کرد.

ماده ۲۳- هزینه دادرسی در دادگاههای صلح حسب مورد مطابق هزینه دادرسی در محاکم دادگستری است و هزینه دادرسی شوراهای حل اختلاف در موارد موضوع ماده (۱۲) این قانون، در دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی غیرمالی معادل هزینه دادرسی در محاکم دادگستری و در دعاوی مالی هزینه دادرسی معادل پنجاه درصد (۵۰%) هزینه دادرسی در محاکم دادگستری است.

تبصره- در  صورتی که پرونده از سوی مرجع قضائی جهت صلح یا سازش به شورای حل اختلاف ارجاع شود، چنانچه هزینه دادرسی پرداخت شده باشد، هزینه دادرسی مجدد دریافت نمی‌شود.

ماده ۲۹- اعتراض طرفین پرونده به تصمیم شورا و نیز اعتراض ثالث نسبت به گزارش اصلاحی و تصمیم شورا قابل طرح در دادگاه صلح همان حوزه قضائی است و چنانچه تصمیم یا گزارش اصلاحی توسط مرجع رسیدگی به اعتراض نقض شود، مرجع مذکور موظف است رأساً به پرونده رسیدگی و رأی صادر کند.

تبصره- گزارش اصلاحی قطعی است. در صورتی که یکی از طرفین به دلیل عدم تطابق گزارش اصلاحی با توافق صورت گرفته، به گزارش اصلاحی اعتراض داشته باشد، با دستور دادگاه صلح اجرای گزارش اصلاحی متوقف و در همان دادگاه به اعتراض رسیدگی می‌شود.


ادامه مطلب

نتیجه آزمون وکالت کانون وکلا 1402 منتشر شد

1402/06/21

نتایج آزمون ورودی كارآموزی وكالت سال ۱۴۰۲ (كانون وكلا دادگستری-اسكودا) اعلام شد.

سامانه اعلام نتایج آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ کانون‌های وکلای دادگستری در سایت سازمان سنجش آموزش کشور فعال شد.

این آزمون روز جمعه سیزده مرداد در ۳۳ شهر کشور برگزار شد.

تعداد شرکت‌کنندگان آزمون وکالت ۱۴۰۲ نزدیک به صد و ده هزار نفر اعلام شده است. بنا به گفته آقای کیانی نایب رییس اسکودا در آزمون امسال حدود ۱۰هزار و ۹۰۰ حدنصاب قبولی را کسب کرده اند.

برای مشاهده نتایج آزمون وکالت اینجا کلیک کنید 


در آزمون وکالت ۱۴۰۲ حدنصاب تراز قبولی برای پذیرش در سهمیه آزاد ۶۶۹۷ تعیین شده است و برای سهمیه ایثارگران ۵۷۴۰ تراز حدنصاب قبولی می باشد. کسانی که نمره کل تراز نهایی آنها بالاتر از اعداد گفته شده در سهمیه آزاد یا ایثارگران باشد به عنوان پذیرفته شده در آزمون معرفی شده اند.

داداستانی های عزیزی که در آزمون وکالت ۱۴۰۲ موفق به کسب حدنصاب آزمون شده اند لازم است جهت دعوت در برنامه های بعدی و درج نام ایشان در تالار افتخارات داداستانی ها کارنامه خود را به ادمین کانال اطلاع رسانی داداستان در تلگرام یا ایتا ارسال نمایند.

@dadestanadmin

برای مشاهده نتایج آزمون وکالت اینجا کلیک کنید 


ضمنا داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش  اعتراض خود را به نتایج در سامانه ثبت کنند.


ادامه مطلب

رای وحدت رویه شماره ۸۳۴ هیات عمومی دیوان عدالت اداری

1402/06/18

مقدمه

جلسه هیأت ‌عمومی دیوان عالی کشور در مورد پرونده وحدت رویه ردیف ۱۴۰۲/۵ ساعت ۸ روز سه‌شنبه، مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۲۴ به ‌ریاست حجت‌الاسلام‌‌والمسلمین جناب آقای محمّدجعفر منتظری رئیس محترم دیوان ‌‌عالی ‌‌کشور، با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین جناب آقای سیدمحسن موسوی، معاون محترم دادستان ‌کل‌ کشور و با شرکت آقایان رؤسا، مستشاران و اعضای ‌معاون کلیه شعب دیوان‌عالی‌کشور، در سالن هیأت‌ عمومی تشکیل شد و پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، قرائت گزارش ‌پرونده و طرح و بررسی نظریات مختلف اعضای شرکت‌کننده در خصوص این پرونده و استماع نظر معاون محترم دادستان ‌کل‌ کشور که به ‌ترتیب‌ ذیل منعکس ‌می‌گردد، به ‌صدور رأی وحدت‌ رویه ‌قضایی شماره ۸۳۴ ـ ۱۴۰۲/۰۵/۲۴ منتهی گردید.

الف) گزارش پرونده

به استحضار می‌رساند، آقای محمد بارانی، رئیس محترم شعبه هفدهم دیوان عالی کشور، با اعلام اینکه از سوی شعب هفدهم و سی و هشتم دیوان عالی کشور، در خصوص تعیین مجازات حبس بیش از حداقل مجازات مقرر در قانون، بدون ذکر علت آن وفق تبصره ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ با اصلاحات و الحاقات بعدی، آراء مختلف صادر شده، درخواست طرح موضوع را در هیأت عمومی دیوان عالی کشور نموده است که گزارش امر به شرح آتی تقدیم می‌شود:

الف) به حکایت دادنامه شماره ۱۴۰۱۲۸۳۹۰۰۰۲۸۴۷۰۶۵ ـ ۱۴۰۱/۸/۱۷ شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان اسدآباد، در خصوص اتهام آقای محمد… دایر بر ۱ـ آدم‌ربایی ۲ـ نگهداری یک قبضه سلاح شکاری غیرمجاز ۳ـ قدرت‌نمایی با سلاح، چنین رأی داده است:

«… از بررسی جامع اوراق و محتویات پرونده،… ضمن احراز بزه انتسابی مستنداً به بند الف ماده ۶ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و مواد ۶۱۷ و ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی کتاب پنجم تعزیرات و مواد ۱، ۱۱ و ۱۲ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و مواد ۱۸ و ۱۹ قانون مجازات اسلامی [۱۳۹۲] حکم به محکومیت متهم به تحمل هفت سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری بابت بزه آدم‌ربایی و نود و یک روز حبس تعزیری بابت نگهداری سلاح شکاری غیرمجاز و تحمل پانزده ماه و یک روز حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری بابت بزه قدرت‌نمایی با اسلحه که از مجازات‌های فوق صرفاً مجازات اشد در خصوص متهم قابلیت اجرا دارد، صادر و اعلام [می‌کند]…»

پس از تجدیدنظرخواهی از این رأی، شعبه هفتم دادگاه تجدیدنظر استان همدان به‌موجب دادنامه شماره ۱۴۰۱۲۸۳۹۰۰۰۳۹۴۲۹۳۸ـ ۱۴۰۱/۱۱/۸، چنین رأی داده است:

«… نسبت به اتهام آدم‌ربایی… از آنجایی که اتهام نامبرده با عنوان حبس غیرقانونی مطابقت داشته و دلایل و قراین موجود در پرونده نیز مؤید این موضوع بوده و از طرفی سابقاً در خصوص اتهام آدم‌ربایی قرار منع تعقیب صادر گردیده و این قرار به موجب دادنامه شماره ۶۳۷۵۵۴ ـ ۱۴۰۲/۲/۳۱ شعبه ۱۰۲ کیفری دو اسدآباد قطعیت یافته… بر این مبنا دادگاه با استناد به ماده ۲۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری و ماده ۵۸۳ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵، عنوان اتهام را به حبس غیرقانونی تصحیح و مدت هفت سال و شش ماه و یک روز حبس نامبرده را نیز به مدت سه سال اصلاح نموده و با استناد به مواد ۴۲۶، ۴۲۷، ۴۳۳، ۴۵۰، ۴۵۵ و ۴۶۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، با رد اعتراض به عمل آمده، دادنامه تجدیدنظرخواسته را… تأیید می‌نماید و نسبت به سایر اتهامات با توجه به محتویات پرونده… به لحاظ فقد دلیل کافی بر توجه اتهام دادگاه با استناد به مواد ۴، ۴۲۶، ۴۲۷، ۴۳۳، بند «ت» ماده ۴۵۰، بند «ب» ماده ۴۵۵، ماده ۴۶۰ قانون آیین دادرسی کیفری، ماده ۱۲۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و اصل سی و هفتم قانون اساسی، ضمن نقض این قسمت از دادنامه معترض‌عنه، حکم برائت نامبرده را صادر و اعلام می‌نماید. رأی صادره قطعی است.»

با درخواست اعاده دادرسی نسبت به این رأی، شعبه هفدهم دیوان عالی کشور به موجب دادنامه شماره ۱۴۰۲۰۶۳۹۰۰۰۰۱۳۲۴۷۲ ـ ۲۳/۲/۱۴۰۲، چنین رأی داده است:

«اولاً، دادگاه در صورتی که جهات تخفیف در مجازات را احراز ننماید هیچگونه تکلیفی به اعمال تخفیف مندرج در ماده ۳۷ اصلاحی قانون مجازات اسلامی (ماده ۶ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری) ندارد و در صورتی الزام به رعایت قواعد مندرج در این ماده را دارد که به جهات تخفیف در مجازات استناد کرده باشد که در دادنامه‌های صادره چنین موردی وجود ندارد. ثانیاً، آنچه که در تبصره الحاقی به ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی (ماده ۲ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری) برای دادگاه الزام به وجود آورده این است که اگر دادگاه مجازاتی بیش از حداقل می‌خواهد تعیین کند باید به جهات مندرج در این ماده استناد کند و این الزام نیز فقط در مورد مجازات حبس تعزیری است و مجازات جزای نقدی را شامل نمی‌شود. ثالثاً، در تبصره الحاقی ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی به دادگاه تکلیف کرده است که اگر مجازات حبسی بیش از حداقل می‌خواهد تعیین کند، باید علت صدور حکم به بیش از حداقل مجازات حبس را ذکر نماید و عدم رعایت مفاد این تبصره را مستلزم محکومیت انتظامی قرار داده است، ولی در بند چ ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری یکی از موجبات پذیرش اعاده دادرسی را تعیین مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی اعلام نموده است که از نظر اعضای این شعبه دیوان، شرایط این بند در صورتی محقق می‌شود که مجازات تعیین شده از محدوده دامنه مجازات قانونی بین حداقل و حداکثر بیشتر تعیین شده باشد و در جایی که مفاد تبصره ماده ۱۸ رعایت نشده، ولی مجازات تعیین شده در همان محدوده مجازات قانونی است موجبات اعمال این بند وجود ندارد و مجازات تعیین شده بیش از مجازات مقرر قانونی نیست و صرفاً باید ضمانت اجرای انتظامی آن اعمال گردد. بنابراین چون تقاضای اعاده دادرسی مزبور با هیچ‌یک از بندهای ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری انطباقی ندارد، موردپذیرش قرار نمی‌گیرد و قرار رد آن صادر می‌گردد.»

ب) به حکایت دادنامه شماره ۱۴۰۰۹۱۳۹۰۰۱۷۴۲۵۷۲۵ ـ ۱۴۰۰/۱۲/۲۶ شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو شهرستان پردیس، در خصوص اتهام آقایان ۱ـ رضا… دایر بر توهین، تهدید و اتلاف سند غیر دولتی ۲ـ رسول… دایر بر توهین و تهدید، چنین رأی داده است:

«… دادگاه…، بزهکاری نامبردگان را محرز و مسلم تشخیص داده و مستنداً به مواد ۱۰، ۱۸، ۱۹، ۳۷، ۴۷، ۱۰۴ و تبصره الحاقی به آن و ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ و مواد ۶۰۸، ۶۶۹ و ۶۸۲ قانون تعزیرات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ و اصلاحات بعدی و مواد ۱، ۲، ۳، ۴، ۶، ۷، ۱۱و ۱۲ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب سال ۱۳۹۹، حکم به محکومیت متهم ردیف اول رضا… از بابت شق اول اتهامی (توهین) به پرداخت هشتاد میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و از بابت شق دوم اتهامی(تهدید) به تحمل یک سال حبس تعزیری درجه شش و از بابت شق سوم اتهامی (اتلاف سند غیردولتی) به تحمل هشت ماه حبس تعزیری و متهم ردیف دوم را از بابت شق اول اتهامی(توهین) به پرداخت هشتاد میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و از بابت شق دوم اتهامی(تهدید) به تحمل یک سال حبس تعزیری درجه شش محکوم و اعلام می‌نماید که در مرحله اجرا، مجازات اشد در خصوص متهمین اجرا خواهد شد…. »

پس از تجدیدنظرخواهی از این رأی، شعبه ۳۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به موجب دادنامه شماره ۱۴۰۱۶۸۳۹۰۰۰۴۲۷۸۳۹۵ ـ ۱۴۰۱/۳/۳۱، چنین رأی داده است:

«… ایراد و اشکال موجه و مؤثری که مطابق شقوق مندرج در ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، موجبات نقض دادنامه موصوف و رسیدگی بیشتر را ایجاب نماید، ارائه نگردیده و دادنامه تجدیدنظرخواسته مطابق ادله موجود در پرونده و موافق مقررات قانونی صادر گردیده است و اما دادگاه توجهاً به سیاست‌های حبس‌زدایی قوه قضاییه و فقد سابقه محکومیت و تأثیر مثبت مجازات تعلیقی در بازدارندگی از وقوع جرم در اجرای مواد ۴۶ و ۵۲ قانون مجازات اسلامی [۱۳۹۲] شش ماه از مجازات یک سال حبس هر کدام از محکومین را به مدت سه سال به حالت تعلیق در می‌آورد. در صورت ارتکاب هر کدام از جرایم مستوجب حد، قصاص، دیه و یا تعزیری تا درجه هفت، مجازات تعلیقی اجرایی خواهد شد. لذا دادگاه مستنداً به بند الف ماده ۴۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی به‌عمل آمده دادنامه معترض‌عنه را تأیید و استوار می‌نماید. این رأی قطعی است.»

با درخواست اعاده دادرسی نسبت به این رأی، شعبه سی و هشتم دیوان عالی کشور به موجب دادنامه شماره ۱۴۰۲۰۶۳۹۰۰۰۰۰۰۹۱۰۵ـ ۱۴۰۲/۱/۸، چنین رأی داده است:

«مفاد درخواست اعاده دادرسی آقایان رضا… و رسول… با وکالت آقای رسول… و ضمائم پیوست آن نسبت به رأی شماره مرقوم شامل مضامین ماهوی است و طبع دفاع محاکماتی و تجدیدنظرخواهی دارد که اصولاً بررسی دفاعیات ماهیتی در مرحله رسیدگی در دادگاه انجام می‌گیرد و نقد و ارزیابی مبانی و استدلال آراء و تأکید بر عدم ارتکاب بزه یا عدم تحقق ارکان آن و ایراد به شیوه رسیدگی و نحوه احراز بزهکاری و مجازات تعیین شده یا مستندات قانونی دادگاه از موارد تجویز و انطباق با هیچ‌یک از بندهای ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری به شمار نمی‌آید، لیکن با توجه به اینکه استناد به بندهای ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی نگردیده و علت مجازات حبس بیش از حداقل که با تعدد جرم، میانگین اقل و اکثر می‌باشد بایستی بیان گردد، مجازات حبس تعیین شده بیش از حداقل و فراقانونی بوده و قطع نظر از تعلیق بخشی از آن تقاضای مذکور منطبق با قسمت دوم بند چ ماده مرقوم است که به همین جهت ضمن پذیرش، مستنداً به ماده ۴۷۶ همان قانون، رسیدگی مجدد به شعبه هم‌عرض صادرکننده دادنامه قطعی محول می‌گردد.»

چنانکه ملاحظه می‌شود، شعب هفدهم و سی و هشتم دیوان عالی کشور در خصوص تعیین مجازات حبس بیش از حداقل مجازات مقرر در قانون، بدون ذکر علت آن وفق تبصره ماده۱۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ با اصلاحات و الحاقات بعدی، آراء مختلف صادر کرده‌اند؛ به طوری که شعبه هفدهم عدم ذکر علت وفق تبصره یادشده را صرفاً تخلف انتظامی دانسته و درخواست اعاده دادرسی را رد کرده است، اما شعبه سی و هشتم [علاوه بر تخلف انتظامی]، تعیین مجازات بیش از حداقل را بدون ذکر علت، فراقانونی دانسته و به همین جهت به استناد قسمت دوم بند چ ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی، درخواست اعاده دادرسی را پذیرفته است.

بنا به مراتب، در موضوع مشابه، اختلاف استنباط محقق شده است، لذا در اجرای ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری به منظور ایجاد وحدت رویه قضایی، طرح موضوع در جلسه هیأت عمومی دیوان عالی کشور درخواست می‌گردد.

معاون قضایی دیوان عالی کشور در امور هیأت عمومی ـ غلامرضا انصاری

ب) نظریه نماینده محترم دادستان کل کشور

احتراماً در خصوص پرونده وحدت رویه قضایی کیفری شماره ۱۴۰۲/۵ به نمایندگی از دادستان محترم کل کشور به شرح زیر اظهار عقیده می‌نمایم: حسب گزارش ارسالی ملاحظه می‌گردد. شعب ۱۷ و ۳۸ دیوان عالی کشور با استنباط از مقررات ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی و مواد۲ و ۶ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری آراء مختلفی صادر نموده‌اند به نحوی که شعبه ۱۷ دیوان عالی کشور عدم تصریح به جهات تعیین مجازات بیش از حداقل در رأی دادگاه را صرفاً تخلف انتظامی و شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور عدم تصریح به جهات احراز کیفیات مذکور در رأی دادگاه و تعیین مجازات بیش از حداقل بدون ذکر علت را فرا قانونی تشخیص داده است. لذا با توجه به گزارش ارسالی و با امعان نظر به مفاد تبصره ماده ۱۸ و اینکه این تبصره در قالب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری وضع و کارکرد آن همانا تعیین حداقلی این دسته از مجازات‌ها و کاهش آن از طریق وضع مقرره مذکور می‌باشد به تصویب رسیده و می‌توان اینگونه استنباط کرد که این تبصره به نوعی تعیین راهبرد فراگیر تقنینی با هدف کاهش مجازات حبس‌های تعزیری تعیین شده از طریق وضع این مقرره جدید و استفاده از آن در مرحله صدور حکم می‌باشد به عبارت دیگر محتوا و کارکرد این تبصره همانا تعیین حداقل مجازات تعزیری و ایجاد التزام قضایی به آن در مرحله صدور حکم می‌باشد. از این جهت تبصره مذکور، مجازات مقرر قانونی در امور تعزیری را در مرحله صدور حکم قضایی همان مجازات حداقل تعیین نموده و فراتر رفتن از آن را نیازمند توجیه علی‌حده دانسته گو اینکه بدون چنین توجیهی، تعیین مجازات بیش از حداقل، تعیین مجازات بیش از مقرره قانونی است که وفق بند چ ماده۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری چنین احکامی از موجبات اعاده دادرسی دانسته شده است. باید اضافه نمود آنچه که موضوع قسمت دوم بند چ ماده مذکور است مجازات مورد حکم است که دقیقاً باید دادنامه صادره مستند به آن باشد. لذا بر این اساس چنانچه مجازات مورد حکم بدون توجیه لازم بیش از حداقل مقرر قانونی در امور تعزیری تعیین گردد، تردیدی نیست که مشمول مفاد قسمت اخیر بند چ ماده ۴۷۴ قانون مذکور خواهد بود. از طرفی با توجه به اینکه به صراحت قانون اطلاع متهم از جهات توجیهی محکومیت خود در حکم صادره از حقوق اساسی و تضمین شده اشخاص طبق اصل ۳۶ قانون اساسی می‌باشد و به‌تبع آن ذکر این جهات در آراء مراجع قضایی از تکالیف قانونی قضات صادرکننده حکم طبق اصول مرقوم و فصول۱ الی ۳ بخش اول قانون مجازات اسلامی مقرر شده است بنابراین عدم احراز این جهات توسط دادگاه و عدم تصریح آنها در احکام صادره فراتر از تخلف انتظامی، نقض حقوق اساسی متهم طبق مقررات مذکور می‌باشد، لذا من‌حیث‌المجموع این استنباط با درک سیستماتیک از نظم حقوقی و قاعده الجمع مهما امکن سازگارتر است که با علم قانونگذار از ظرفیت قسمت دوم بند چ ماده ۴۷۴ بیانگر تأکید قانونگذار بر ضرورت رعایت آن از طریق تحمیل مجازات انتظامی به قاضی در کنار نقض دادنامه وفق بند چ ماده ۴۷۴ قانون مذکور است. بنابراین نظر اعضای محترم شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور را منطبق با موازین شرعی و مقررات قانونی دانسته و قابل تأیید می‌دانم.

ج) رأی وحدت‌ رویه شماره ۸۳۴ 

مطابق تبصره الحاقی به ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی موضوع ماده ۲ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹، چنانچه دادگاه در حکم صادره، مجازات حبس را بیش از حداقل مجازات مقرر در قانون تعیین نماید، باید مبتنی بر بندهای این ماده و یا سایر جهات قانونی، علت آن را ذکر کند و با توجه به فلسفه وضع قانون کاهش مجازات حبس تعزیری در واقع از حیث تعیین مجازات مورد حکم، مجازات مقرر در قانون همان حداقل مجازات حبس است. بنابراین در مواردی که دادگاه بدون رعایت تبصره مذکور، مجازات حبس تعزیری را بیش از میزان حداقل تعیین نماید، مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی محسوب می‌شود و به موجب قسمت اخیر بند «چ» ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ از موجبات تجویز اعاده دادرسی است. بنا به مراتب، رأی شعبه سی و هشتم دیوان عالی کشور تا حدی که با این نظر مطابقت دارد با اکثریت آراء صحیح و قانونی تشخیص داده می‌شود و این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه‌ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم‌الاتباع است.

هیأت‌ عمومی دیوان‌ عالی‌ کشور

ادامه مطلب

کارزار اصلاح سوالات آزمون وکالت 1402

1402/06/07

 اگر شما هم دوست داریدسوالات اشتباه کانون وکلا حذف بشه؟

هم اکنون در کارزار اصلاح سوالات آزمون کانون وکلا شرکت کنید.

این خبر را برای دوستان حقوقی خود  هم بفرستید تا با افزایش تعداد امضاها قبل از اعلام نتایج کلید سوالات اصلاح و سوالات اشتباه حذف شوند.


برای امضا کارزار بیست ثانیه وقت بگذار و همین الان به آدرس زیر بروید

شماره تماس: 
 02191090200
 05131601400


ادامه مطلب

نامه انتقادی استاد قاضی زاده به سوالات آزمون وکالت 1402

1402/05/30

به نام دادگر هستی


ریاست محترم اسکودا
جناب آقای دکتر جعفر کوشا

ریاست محترم سازمان سنجش و آموزش کشور
جناب آقای دکتر عبدالرسول پورعباس




با درود و احترام وافر
مسولان ارجمند، امسال در ۱۳ مردادماه آزمون کارآموزی کانون وکلای دادگستری با ثبت نام بیش از صد و نه هزار نفر برگزار گردید.

۱.نیک می دانید که اشکالات متعدد از نحوه طراحی سوالات بویژه در درس های آیین دادرسی مدنی، حقوق تجارت و حقوق اساسی در جامعه حقوقی و میان اساتید مبرز حقوق مطرح شده است که اخیرا اعلام پاسخ اشتباه به برخی سوالات، بر این شیپور انتقادات شایسته دمیده است.

۲.در آزمون امسال حداقل درباره ۲۰ سوال، طرح ایرادات مشهود و قطعی است:
طراحی اشتباه سوال، طرح سوال از موضوعات اختلافی، طرح سوال خارج از منابع اعلامی اسکودا و نهایتا ارائه پاسخ نادرست به برخی سوالات که از جمله آنها عبارتند از:
سوال های شماره ۲۳، ۲۵، ۲۶، ۳۰، ۳۱، ۳۲، ۴۳، ۴۴، ۴۶، ۴۷، ۵۲، ۵۳، ۵۹، ۶۰، ۸۱، ۹۹، ۱۲۱، ۱۳۱، ۱۳۳، ۱۳۹ و سایر موارد


۳.شرکت کنندگان می پرسند، ما بیش از  ۴۳ میلیارد تومان (صد و نه هزار نفر ضربدر چهارصد هزار تومان) بابت برگزاری یک آزمون استاندارد هزینه کرده ایم، چگونه متولیان از برگزاری یک آزمون استاندارد و بدون اشتباه عاجزند!
روا نیست، حتی وجود یک اشتباه یا اختلاف، بماند این تعداد اشتباه و تقصیر!
شرکت کنندگان می پرسند با چه انگیزه ای روح و روانمان را به مسلخ آشفتگی کشانده اند؟


۴.به نظر می رسد برخی طراحان سوال، به جای آزمون و سنجش، قصد انتقام سخت داشته به نحوی که میدان سنجش را میدان مصاف دانسته اند، حال آنکه اگر طراحان سوال قصد مقابله با قانون تسهیل را داشته اند، انتخاب این شیوه نبرد با شرکت کنندگان اشتباه بوده است.


۵.در پایان حقوقدانان ایران از شما مسولان تصمیم ساز انتظار دارند تا:
۵-۱-با مداقه، تدبیر هوشمندانه و تصمیم زیبنده، اقدام عاجل در حذف سوالات اشتباه و اختلافی به عمل آورده  و پاسخنامه سوالات اشتباه اصلاح گردد.
۵-۲- مستند و مستدل، گزارش جبران اشتباهات به اطلاع عموم شرکت کنندگان برسد تا جامعه حقوقی از  سنجشی معهود مشعوف باشد.


با آرزوی توفیق
مجید قاضی زاده

۲۹ مرداد ماه
۱۴۰۲ خورشیدی




رونوشت:
۱.روسای کانون های وکلای دادگستری در سراسر کشور جهت استحضار و اقدام مقتضی

۲.ریاست محترم مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه جهت استحضار و تدبیر اقدامات پیشگیرنده برای آزمون سوم شهریورماه ۱۴۰۲

ادامه مطلب

زمان انتشار کارت آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۲

1402/05/29

کارت شرکت در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۲ از سه شنبه 31 مرداد ماه  منتشر می‌شود.

به گزارش داداستان، آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۲ روز جمعه ۳ شهریورماه در سراسر کشور برگزار می‌شود.

این آزمون بیش از ۱۰۰ هزار نفر شرکت‌کننده دارد.

آزمون سال ۱۴۰۲ دومین آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه است که مطابق قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار برگزار می‌شود.

زمان انتشار کارت آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۲

کارت شرکت در آزمون از روز سه شنبه مورخ ۳۱ مرداد برای مشاهده و پرینت بر روی درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org  قرار خواهد گرفت.

محل برگزاری آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۲

آزمون حسب مورد در مراکز استان و شهرستان برگزار خواهد شد. ساعت شروع و محل برگزاری آزمون بر روی کارت شرکت در آزمون درج و به هنگام پرینت کارت به آگاهی داوطلبان خواهد رسید.

داوطلب باید در تاریخ اعلام شده نسبت به اخذ کارت ورود به جلسه امتحان اقدام نموده و در زمان امتحان، در محل حوزه‌هایی که برای او تعیین می‌شود (که ممکن است لزوماً شهرستان محل اقامت وی نباشد) حضور یافته و به سؤالات آزمون پاسخ دهد.

امکان ویرایش اطلاعات ثبت‌نامی

بر اساس آنچه در آگهی ثبت‌نام آزمون آمده، ویرایش اطلاعات ثبت‌نام اعم از ثبت سهمیه ایثارگری، تغییر استان محل خدمت و… پس از پایان مهلت ثبت‌نام به هیچ وجه مقدور نیست و مسئولیت صحت اطلاعات وارد شده بر عهده داوطلب است.

ادامه مطلب

کلید آزمون وکالت 1402 منتشر شد

1402/05/29

 کلید رسمی آزمون وکالت ۱۴۰۲ کانون‌های وکلای دادگستری منتشر شد.

جهت دانلود کلید رسمی آزمون وکالت کلیک کنید 

دانلود کلید رسمی آزمون وکالت ۱۴۰۲

به اطلاع شرکت کنندگان آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت کانونهای وکلای دادگستری ایران سال ۱۴۰۲ «با نمایندگی اسکودا»  به تاریخ برگزاری ۱۴۰۲/۰۵/۱۳می رساند، دفترچه سؤالات و کلید پاسخ سؤالات آزمون مذکور هم اکنون از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور قابل مشاهده است.

داوطلبان می توانند سؤالات خود را در این خصوص، حداکثر تا روز پنجشنبه به تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۰۲از طریق پست الکترونیکی: azmoon@scoda.org، مطرح نمایند.
بدیهی است به درخواست هایی که به روش غیر از پست الکترونیکی اعلام شده و یا بعد از تاریخ تعیین شده (۱۴۰۲/۰۶/۰۲) ارسال شود، ترتیب اثر داده نخواهد شد.


ادامه مطلب

انتشار کارت مرحله تشریحی آزمون قضاوت ۱۴۰۲ (جذب عمومی)

1402/05/24

کارت شرکت در مرحله تشریحی آزمون قضاوت ۱۴۰۲ (جذب عمومی دانشگاهیان و حوزویان) در سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir منتشر شد.

این آزمون صبح روز جمعه ۲۷ مرداد به شکل متمرکز در تهران برگزار می‌شود.

مرحله تشریحی آزمون قضاوت ۱۴۰۲ قرار بود روز ۲۰ مرداد برگزار شود که با یک هفته تاخیر به ۲۷ مرداد موکول شد.

فرآیند برگزاری آزمون از ساعت ۸ صبح آغاز می‌شود و از داوطلبان خواسته شده یک ساعت قبل از شروع فرآیند برگزاری آزمون در حوزه امتحانی حاضر شوند.

همراه داشتن هرگونه وسیله الکترونیکی مانند تلفن همراه ساعت هوشمند دستبند هوشمند انگشتر ،هوشمند پیجر ماشین حساب و …) در جلسه آزمون خلاف ضوابط بوده و با داوطلب به عنوان متخلف برخورد خواهد شد.

در زمان حضور در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون اصل کارت ملی و یا شناسنامه عکس دار همچنین خودکار آبی یا مشکی الزامی است.

همراه داشتن کتاب قانون بدون حاشیه نویسی مجاز است.


ادامه مطلب

برگزاری نخستین دوره مدیریت ارتباطات با استفاده از ابزار mbti

1402/05/23

برای نخستین بار در کشور دوره مدیریت ارتباطات با استفاده از ابزار MBTI با اعطای گواهینامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار گردید.

به گزارش داداستان، این دوره آموزشی با تدریس استاد فاطمه رئوفی فرد عضو انجمن بین المللی کوچینگ انگلستان برگزار و در پایان این دوره به شرکت کنندگان گواهی نامه معتبر وزارت علوم،تحقیقات و فناوری اعطا گردید.

دوره مدیریت ارتباطات با استفاده از ابزار MBTI با مجوز وزارت علوم تحقیقات و فناوری و به همت موسسه آموزش عالی آزاد اندیشه سازان(داداستان) برگزار گردید که این گواهی نامه قابلیت ترجمه رسمی توسط قوه قضائیه و وزارت امور خارجه دارد.

در این دوره تفاوت‌های شخصیتی افراد با معرفی ۱۶ تیپ شخصیتی تدریس شد.

شناخت ابزار MBTI و تاریخچه آن، روایی و پایایی تست، آشنایی با تیپ های شخصیتی ۱۶ گانه، شناخت اصولی خود و توسعه فردی، بهبود روابط کاری، عاطفی و چگونگی افزایش کیفیت تعاملات از مهمترین سرفصل‌های تدریس شده در این دوره بود.

دوره MBTI ویژه حقوقدانان، وکلا و کارآموزان، دورهmbti ویژه مدیران و کار آفرینان، دورهmbti ویژه کارکنان ادارات دولتی و خصوصی، دوره MBTI ویژه زوجین و دوره MBTI ویژه ‌انتخاب شغل از جمله عناوین دوره‌های آموزشی بعدی این موسسه است.

لازم به ذکر است که موسسه آموزش عالی آزاد اندیشه سازان «داداستان» در برگزاری دوره‌های نوین آموزشی پیشتاز بوده و علاوه بر برگزاری دوره فوق، برای نخستین دوره حقوق رمز ارزها در ایران و برای اولین مرتبه دوره قرارداد نویسی به زبان انگلیسی با اعطای گواهینامه وزارت علوم تحقیقات و فن آوری را در سال ۱۴۰۲ برگزار نموده است.

ادامه مطلب




فرم عضویت در سامانه های اطلاعاتی رایگان داداِستان

وارد کردن فیلدهای ستاره دار اجباری است

CAPTCHA code